Какво е селфи стик?

Ако напоследък сте били на някое туристическо място, може би сте забелязали някои хора как си правят снимки с фотоапарат, прикачен на нещо като дълга пръчка.

Това устройство, по-познато като „селфи стик”, се използва доста често от хората. Но през последните години стана дори още по-популярно сред хората в Югоизточна и Източна Азия. Днес стикът за селфи може да бъде открит във всяка точка на света. Цената му не е висока, а и желанието на хората да си правят снимки-портрети от разстояние, по-далеко от това до което може да достигне човешката ръка, става все по-голямо.

Какво представлява стикът за селфи?

Това е монопод, или казано с други думи, трипод без двете други отделни части. Професионалните фотографи използват монопода, за да придържат фотоапаратите си в стабилна позиция. От друга страна, селфи стикът е предназначен да бъде хванат с ръка, така че да се удължи разстоянието между фотообектива и обекта, с цел да бъде направена снимка-портрет, или – селфи. Някои продукти имат механизъм, който позволява спусъкът да бъде задействан от разстояние.


СПОДЕЛИ ПУБЛИКАЦИЯТА:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *